Kongelig gæk – påske på Amalienborg

I påsken går vi gæk-amok på museet og gækker løs i vores papirklip-værksted. Kom og saks dine gækker med os…

Højtidens mange sjove traditioner og spændende historier bliver udfoldet for børnene i vores kongelige påskeaktivitet. Påskedagene står i hyggens og historiens tegn på Amalienborg. Her inviterer vi børnene og deres voksne med rundt på museet og fortæller om kongelige, folkelige og religiøse påsketraditioner med udgangspunkt i samlingen. I den sidste del af forløbet kan I være kreative og lave gækkebreve med fin pynt, mens I hører H.C. Andersens digt “En sommergæk”.

H. C. Andersen havde sin vante gang på Amalienborg – og faktisk læste han digte op for ikke mindre end fire konger i løbet af sit forfattervirke. I 1872 forærede han en lineal med påklistrede papirklip og inskription til Christian 9. Den kan ses i museets udstilling og danner sammen med gamle gækkebrevshistorier baggrund for papirklip-workshoppen.

Børnene bliver også klogere på den kongelige påskeægstradition. I  kommer bl.a. til at høre om Dronning Margrethes påsketradition og ikke mindst om prinsesse Dagmar, der senere blev zarina af Rusland og modtog verdens nok mest ekstravagante påskeæg – de eksklusive Fabergé-æg – af sin mand, zar Alexander. Hvert år udformede den berømte guldsmed et nyt æg med en overraskelse til zarinaen. Inspirationen til æggene kom sandsynligvis fra et helt særligt guldæg i museets samling. Det indeholder syv små overraskelser, den ene af dem en diamantbesat høne. Der er umiddelbart langt til vores påskeægstradition i dag, men konceptet med overraskelsen er helt den samme som dengang zarinaen fik sine påskeæg, selvom den i dag oftest smager mere af chokolade end guld og diamanter…

HVOR: Christian 8.s Palæ.
HVORNÅR: 19.-28. marts (undtagen d. 21/3) dagligt kl. 11.30, 12.30 samt på engelsk kl. 13.30. Aktiviteten varer ca. 60 min.
ALDER: Fra 6 år og op efter.
PRIS: Børn og unge under 18 år har gratis entré. Tilmelding i museets reception på dagen. Max. 12 børn pr. omvisning.
 

 

Tilbage til oversigt