Book en tur

Amalienborg tilbyder omvisninger for grupper i de faste udstillinger.
Er du interesseret i undervisningsforløb for skoler, kan du se mere her

Læs mere om de aktuelle omvisninger herunder eller book og køb plads med det samme her

Du kan også kontakte bookingen på tlf.: 3318 6055 og høre nærmere. Bookingtelefonen er åben tirsdag-fredag i tidsrummet kl. 10.00-12.00.
Du kan også skrive til: booking@kosa.dk.

Omvisninger uden for normal åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter.


AKTUELLE OMVISNINGER PÅ  AMALIENBORG

 


OMVISNING I SÆRUDSTILLINGEN, Eventyrdronningen

Mine damer og herrer!

Velkommen til en oplevelse, der tager livtag med den kreative idé, med tanken, der inspirerer hænder til at skabe noget ud af ingenting! Kom med på en omvisning ind i Dronningens kreative univers.

Omvisningen foregår i palæets beletage, hvor kurator Elisabeth von Buchwald og udstillingsdesigner Shane Brox i samarbejde med Kongernes Samling har skabt særudstillingen Eventyrdronningen.

Sæt fantasien fri og træd ind i udstillingens magiske univers med en læringspilot ved roret, der vil ledsage dig på rejsen gennem udstillingen. På vandringen gennem palæets sale arbejder vi os ind på den kreative idés ophav og virkefelt gennem en strøm af inspirationskilder og udklædningsorgier, eventyrlige universer og fantasifulde karakterer.

Omvisningen behandler temaet om, at være et kreativt og skabende væsen, og på vejen ledsages vi af prinsessen, der bliver en legende voksen. Vi bevæger os fra den magiske skov, hvor alt kan ske, til bal på slottet hos Kongen og Dronningen og videre til den dystre underverden, hvor de mørke væsner i Dronningens univers danser runddans og forsætter den eventyrlige rejse ind til det kreative værksted for til sidst at kulminere i et frostklart vintertableau fra forestillingen Den lille snepige.

Eventyr, kostumer, rekvisitter og scenografi kobles sammen på nye måder, og vi kommer tæt på Dronningens kreative proces med at skabe de visuelle universer til forestillinger som Svinedrengen, Den tapre tinsoldat, Tommelise og Askepot.

Efter endt omvisning er det muligt, at besøge udstillingens værksted, hvor man helt i Dronningens ånd selv kan prøve kræfter med den teknik at folde papirhatte efter Dronningens design og dermed tage et stykke af eventyret med hjem.

Omvisningen er en hyldest til det kreative. Vi glæder os til at lade os inspirere sammen med jer!

Periode
27. september 2018 til 19. maj 2019

Mødested
Repos ved Håndbiblioteket, Beletagen, Christian VIII’s Palæ

Faste omvisninger alle tirsdage, lørdage og søndage i hele perioden
Omvisninger på dansk
Alle tirsdage, lørdage og søndage kl. 13.30-14.30
Desuden: Lørdage kl. 10.30-11.30 (27. sep. – 31. okt. 2018 samt 1. -19. maj 2019) og Lørdage kl. 11.30 -12.30 (1. nov. 2018 – 30. april 2019)
Book plads på den danske omvisning her

Omvisninger på engelsk
Kontakt venligst bookingen for bestilling af en omvisning på engelsk. Bookingen kan kontaktes via mail: booking@kosa.dk eller tlf.nr.: 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag-fredag kl. 10.00-12.00.

Antal deltagere pr. omvisning
Max. 25 personer

Priser
En plads på en af de faste offentlige omvisninger koster 45 kr. + indgangsbillet.
En privat omvisning koster 600 kr. + indgangsbilletter.

Har du spørgsmål?
Yderligere information kan fås hos bookingen. Bookingen kan kontaktes via mail på booking@kosa.dk eller telefonnr. 33186055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10-12.

OMVISNING I CHRISTIAN VII’S PALÆ

Besøg Kongehusets repræsentations- og gæstepalæ. Gennem 250 år har rigets og udlandets fornemste personer været gæster i Christian VII’s Palæ, og bygningen emmer af eksklusivitet. Omvisningen giver dig mulighed for at gå i fodsporet på de kongelige gæster, opleve nogle af Danmarks smukkeste rum og høre om stedets omskiftelige historie. Palæet er for mange synonymt med nytårskuren, og du kommer også til at se de steder i palæet, hvor den traditionsrige begivenhed finder sted.

PALÆETS HISTORIE
A.G. Moltke, der var Frederik 5.s overhofmarskal og nære ven, udformede og indrettede i 1750’erne palæet, hvor han kunne holde forrygende fester og imponere sine gæster. I 1794 blev pragtbygningen overtaget af Christian 7., og siden 1885 har det primært fungeret som repræsentationspalæ for Kongehuset.  Også i dag bruges palæet til repræsentation, og historien gentager sig i nutidens brug; at vise sig fra sin bedste side.

Omvisningen viser, hvordan palæet gennem tiden er blevet brugt til at manifestere magt og prestige med sine indbydende interiører, afholdelser af officielle begivenheder, udnævnelser af konger samt udstillinger af kostbare samlinger.

Arkitekten Nikolai Eigtved står bag denne kulturhistoriske perle, der med kunst og kunsthåndværk i særklasse udgør et gesamtkunstværk af høj international karat. Der er tale om en tidscollage, der er visuelt sammensat af forskellige tidsperioders formsprog og virkemidler, men med rokokoens finurlige og lette kurver som de absolut fremherskende.

HIGHLIGHTS
Der er adgang til alle de repræsentative rum, og besøget inkluderer bl.a. den overdådige Riddersal, Taffelsalen, der stadig er i brug til Kongehusets officielle selskaber, Flora Danica-værelset, malerier af europæiske mestre, noget af landets fineste møbelkunst og et overflødighedshorn af udsøgte forgyldninger på vægge og i lofter.

FASTE OMVISNINGER I CHRISTIAN VII’S PALÆ

Maj – oktober 2018:
Onsdag kl. 13.10-14.40 på dansk
Torsdag-søndag kl. 13.10-14.40 på engelsk
Lørdag-søndag kl. 10.10-11.40 på dansk

Omvisningens varighed: 60-75 min.
Pris: 95 kr. pr. billet
Antal billetter pr. omvisning: 26 stk.
Mødested: Christian 8.s Palæ i porten

VIL DU SE MERE?
Det er muligt at besøge museet i Christian VIII’s Palæ i forbindelse med omvisningen til en fordelagtig pris. Du kan købe entrébillet til Christian VIII’s Palæ til 55 kr., når du medbringer billetten fra Christian VII’s Palæ. Henvend dig blot i billetsalget i Christian VIII’s Palæ på dagen og medbring venligst billetten.

Aflysninger kan forekomme
Da Christian VII’s Palæ forsat bliver benyttet af Kongehuset til repræsentation, kan der ved særlige lejligheder forekomme aflysninger. I tilfælde af aflysninger vil du få direkte besked og dit billetkøb refunderet.

 

BYVANDRING: DEN KONGELIGE AKSE

Byvandringen ”Den kongelige akse” er en privat omvisning i byrummet omkring Amalienborgkomplekset. Turen giver indblik i de oprindelige ideer og visioner omkring Eigtveds byplan, der opførtes til ære for den enevældige konge, Frederik 5. i midten af 1700-tallet. Museets læringspilot tager dig med på en rejse gennem kongekult, storslåede visioner om byplanen, og uforudsete hændelser, der gav Frederiksstaden den historie, vi kender i dag med kongefamilien, som centrale beboere.

 

Frederiksstaden er opkaldt efter Frederik 5. og blev grundlagt på baggrund af 300-års jubilæet for den oldenborgske slægts regeringsmagt i 1749. Staden skulle anlægges i den nordlige del af København, hvor det tidligere lystslot Sophie Amalienborg havde været placeret. Bydelen skulle være et symbol på den enevældige konges magt og rigdom og blev samtidigt bygget op efter moderne principper. Der blev derfor blandt andet opført Danmarks første offentlige hospital, og der blev gjort plads til borgerstanden, der skulle flytte ind i de mange palæer. Frederiksstaden består af to akser; Amaliegade på langs og Frederiksgade på tværs, og hvor de mødes, anlagdes Amalienborg Slotsplads. Fra slotspladsens centrum skuer rytterstatuen af Frederik 5. ud over bydelen, portrætteret som en magtfuld romersk kejser.

 

Vandringen varer ca. 60 min. og begynder ved museet på Amalienborg. Husk at medbringe bekræftelsen i udprintet stand. Ønsker man at besøge museet, hvor man kan opleve historien indefra, i forbindelse med vandringen tilkøbes entrébilletter på dagen i billetsalget på museet. Se entrépriser her

 

Rutens længde er ca.1,5 km.
Vandringen kan også bookes på engelsk her

 

Fortrydelse ved køb af bookede produkter
I tilfælde af afbestilling vil et afbestillingsgebyr på 150 kr. forfalde til betaling, hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Ved afbestilling mindre end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.
Hvis du fortryder købet, skal bookingafdelingen kontaktes på:
Tlf.nr.: 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag til fredag 10:00 til 12:00.
E-mail: booking@kosa.dk

EUROPAS SVIGERFORÆLDRE

Den glücksborgske slægt har præget verdens store dynastier gennem nære familierelationer. Omvisningen vil give indblik i det komplicerede net af relationer, som Christian 9. og Dronning Louise var hjernerne bag, når vi zoomer ind på familiens politiske og private liv og formidler historien bag kongeparrets tilnavn ”Europas svigerforældre”.

På omvisningen vil du opleve Amalienborg indefra og blive inspireret af den gribende slægtshistorie med en dygtig og erfaren omviser ved roret. Du vil komme tæt på personerne bag kongehuset og på de relationer, som slægten knyttede til prestigefulde dynastier i udlandet, og mærke arven efter ”Europas svigerforældre”.

Pris for omvisning: 900 kr. (mandag-fredag) / 1000 kr. (lørdag-søndag)
Varighed: ca. 60 min.
Antal personer pr. omvisning: 25 pers.

Omvisningen tilbydes på dansk, engelsk, tysk og fransk.

Relationer

Familier og børn

Besøg Amalienborg med din familie og giv børnene en helt særlig oplevelse, når I går i fodsporet på de gamle danske konger og dronninger gennem 200 år. Husk det er helt gratis for børn at besøge Amalienborg. MUSEETS MASKOT Glæd jer til at møde Amalienborgs museumsmaskot, elefanten Hannibal. Han har sit helt eget spor i museet, som børn og voksne følger, mens I bliver klogere sammen. Hannibal har også et hæfte, der udfolder museets kongelige Danmarkshistorie i børnehøjde og opfordrer til samspil mellem de små og deres medbragte voksne både på museet, og når I er kommet hjem. Børnesporet og hæftet er begge på dansk og engelsk og kan opleves hele året. Rigtig god fornøjelse!   Skattejagter på Amalienborg Herunder kan du hente forskellige skattejagter, som kan bruges til at udforske museets udstillinger. Skattejagt Nr. 1 Download i PDF-format       Skattejagt Nr. 2 Download i PDF-format PIST VÆK! JULEJAGT FOR BØRNEFAMILIER I DECEMBER HJÆLP! De kongelige juletraditioner på Amalienborg er blevet PIST VÆK! Kom og hjælp elefanten Hannibal med at finde spor og julerier rundt på museet, så vi sammen kan redde julen. Gratis weekendaktivitet for børnefamilier. Julen på Amalienborg er i fare! En af Dronningens gamle juletraditioner er nemlig blevet pist væk. De voksne stresser rundt og har travlt med alt muligt andet. Museets maskot Hannibal har derfor hårdt brug for juleglade børn, der kan hjælpe ham med at komme på sporet af den forsvundne tradition. Følg med læringspiloten og Hannibal rundt på museet, hvor jagten på juleposter sættes ind i de kongelige værelser. Her skal børnene finde julerier og høre fortællinger om, hvordan nogle af vores mest populære traditioner fandt vej ind i den danske jul. Danmarks tidligere dronninger har nemlig haft en finger med i spillet. Julejagten vil ende i Christian X og dronning Alexandrines spisestue. Her skal den forsvundne juletradition bringes til live ved hjælp fra de mange spor, som børnene har samlet sammen på deres julejagt. Hvis det lykkes børnene at redde Dronningens jul på Amalienborg, vil Hannibal uddele sin fornemme elefantorden Hannibal-klubben som tak for hjælpen. PRAKTISK INFO: TIDSPUNKT: I weekenderne d. 1.-2. december, d. 8.-9. december, 15.-16. december samt lørdag d. 22. december. kl. 12.00-13.00 (for de 4-6 årige) kl. 14.00-15.00 (for de 7-9 årige) VARIGHED: 60 minutter ANTAL DELTAGERE: Max.12 børn og én voksen ledsager pr. barn PRIS: Deltagelse i aktiviteten er gratis, når entréen for den voksne ledsager er betalt. Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år. Billetter kan bookes via webshoppen fra uge 47.

Prinsesse Benedikte 70 år

I anledning af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes 70-årsdag 29. april 2014 har Post Danmark udgivet et nyt frimærke. Frimærket vises med tilhørende fotos i en montre i Spisestuen på museet, hvor miniudstillingen kan ses frem til årsskiftet. Frimærket sælges med merpris til fordel for de danske spejderorganisationer, som er blandt de protektioneer, Prinsessen er mest kendt for. Siden ungdommen har H.K.H. Prinsesse Benedikte været engageret i både dansk og internationalt spejderarbejde, og fra sin mor, Dronning Ingrid, overtog Prinsessen hvervet som formand for Danske Pigerspejderes Fællesråd alleredei 1965. Der blev også udgivet et frimærke med Dronning Ingrid som spejder; nemlig i 1960 i anledning af Dronningens 25-års jubilærum som protektor for de blå og grønne pigespejdere i Danmark, H.K.H. Prinsesse Benedikte voksede op på Amalienborg som mellemste datter af Frederik 9. og Dronning Ingrid. I 1968 blev Prinsessen gift med Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, og parret har tre børn. Trods familieliv i Tyskland har Prinsessen gennem alle årene været dybt engageret i officielle opgaver i Danmark, heriblandt som protektor for bl.a. en lang række humanitære og sportslige organisationer. Frimærket, der sælges i striber med fem stk., viser Prinsesse Benedikte sammen med unge danske spejdere. På førstedagsarket og -konvolutten ses Prinsessens monogram, og portrættet er graveret af Wolfgang Mauer efter det seneste officielle foto, som er taget af Christina Hauschildt. Fotos er af Carsten Andersen, og frimærket er udført af Per Ingemann med tegning af Mauer.

Vagtskifte

Få den komplette kongelige oplevelse og se Livgardens vagtskifte på Slotspladsen i kombination med et museumsbesøg i palæet. I snestorm og hedebølge står Den Kongelige Livgarde trofast vagt ved deres skilderhuse på Amalienborg og passer på Kongefamilien. Livgarden har med stiftelsen i 1658 dybe historiske rødder og har siden 1785 holdt til ved Rosenborg. Skilderhusene i deres nuværende form kan formentlig dateres helt tilbage til 1740, hvor de blev anvendt ved Christiansborg Slot. Fra Rosenborg marcherer garderne hver dag fra kasernen mod Amalienborg til vagtskifte klokken 12, hvor de afløser deres kammerater. Gennem byen går paraden – ofte med musikkorps – og tiltrækker store mængder af tilskuere, og det er da også som taget ud af et eventyr. Livgardens uniform med bjørneskindshuen har udviklet sig over 300 år, og f.eks. har de karakteristiske blå bukser været brugt siden 1822. Parade og vagtskifte findes i forskellige udgaver. Der findes kongevagt, løjtnantsvagt og palævagt. Kongevagten er den mest omfattende og finder sted, når H.M. Dronningen opholder sig på Amalienborg. En palævagt kendetegnes ved, at ingen fra Kongefamilien bor på Amalienborg på det pågældende tidspunkt. H.M. Dronningen har bolig i Christian 9.s Palæ, D.K.H. Kronprinsparret i Frederik 8.s Palæ, mens D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte benytter Christian VIII’s Palæ, hvor også museet er placeret. Ud over størrelsen på vagtskiftet indikeres også hvem fra Kongefamilien, der residerer på Amalienborg ved brug af forskellige flag. Her skal man kigge efter, om Kongeflaget, Tronfølgerflaget, Rigsforstanderflaget eller Kongehusflaget vajer over Amalienborgs sorte tage. Hvis kun splitflaget er sat, bor ingen fra Kongefamilien i palæerne på Amalienborg i øjeblikket. Et besøg på museet med indblik i den kongelige families liv og færden på Amalienborg er derfor oplagt at supplere med overværelse af vagtskiftet. Kom dog i god tid, for man er aldrig alene om at ville opleve historiens vingesus på Amalienborgs Slotsplads.